Opozicija za prevremene izbore?

Izvor: B92

Subota, 09.10.1999.

21:00

Default images
Predsednik DS Zoran Djindjic izrazio je ocekivanje da ce za 15 dana protesti u Srbiji rezultirati prihvatanjem prelazne vlade, koja ce stvoriti uslove za organizovanje fer izbora. Djindjic je, izmedju ostalog, rekao da se “nada da ce SPO prici Savezu za promene SZP najdalje za sedam do osam dana. Nismo razgovarali o tome, ali ukoliko to ne urade, za njih ce biti kasno", rekao je Djindjic TV BN u Bijeljini. Visoki funkcioner SPO i potpredsednik Skupstine Beograda, Milan Bozic, konstatovao je i izjavi za B2-92 da “strateskih politickih razlika i sukoba izmedju SPO i Saveza za promene nije ni bilo” i dodao da se sad ima utisak da pod odredjenim uslovima SZP moze da izadje na izbore. Na pitanje da li ce ucestvovati na izborima ukoliko ih ova vlast raspise do kraja ove godine, Zoran Djindjic je za B2-92 odgovorio: “Da, vec sada mogu da kazem da smo polovinu uslova koji su vazni izdejstvovali, a to je energija ljudi i njihovo neraspolozenje i njihov gnev, i eventualno priprema za situaciju manipulacije. Ako jos izdrzimo dvadesetak dana ili mesec dana i ako 15 dana pred te izbore opet pokrenemo ljude i ako na dan izbora uradimo sve ono sto se danas dogadja, ne mogu da zamislim Milosevica koji ce da pokrade izbore, a da to ne izazove onu pravu revoluciju u Srbiji”. Istupanje lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine, Nenada Canka, na protestnom mitingu u Novom Sadu u petak, u kome je, posle 18. dana demonstracija, kao prvi zahtev istakao ne - ostavku predsednika SRJ, Slobodana Milosevica, vec borbu za prevremene izbore i izborne uslove, dale su povoda spekulacijama da se vojvodjanska opozicija nasla na istoj liniji na kojoj je i SPO. U izjavi za nas program, predsednik Reformskodemokratske stranke Vojvodine, Mile Isakov rekao je da su izbori najdemokratskiji nacin da se smeni rezim, kao i da je takav zahtev mnogo ostvarljiviji i realniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: