Izjava Vuka Draskovica povodom istrage o nesreci u Lazarevcu

Izvor: B92

Subota, 09.10.1999.

20:59

Default images
Lider SPO Vuk Draskovic je u izjavi za javnost u subotu istakao da “sest dana posle ubistva cetvorice celnika Grada Beograda i SPO, tzv istrazni organi rezima skrivaju od javnosti sve one cinjenice koje nesumnjivo govore da je rec o planiranom zlocinu i koje se, u svakoj pravnoj drzavi, saznaju za pet minuta. 1. Ko je vlasnik kamiona-tenka, uvezenog iz Nemacke, kakvih u nasoj drzavi ima jos samo 16? 2. Ko je ubica-vozac? 3. Zasto je kamion-tenk bio natovaren sa 30 tona peska? Gde je pesak utovaren, kada, po cijem nalogu i kome je pesak bio namenjen? 4. Zasto registarskog broja kamiona, iako je tablica pronadjena, nema u drzavnoj kompjuterskoj bazi podataka? 5. Sa kime to vozac-ubica, cekajuci u zasedi pored druma, razgovara mobilnim telefonom i ko mu je izdao telefonsku naredbu da izadje na drum, u susret vozilima SPO? 6. Kako to da su dvoja policijskih kola stigla na mesto ubistva u roku od nekoliko minuta, a hitna pomoc mnogo kasnije i prekasno? 7. Konacno, zasto niko do sada nije uzeo izjavu od mene, jedinog svedoka zlocina, koji je sve video”, pita Vuk Draskovic. “U ime poginulih, u ime SPO, u svoje ime, porucujem im da, na ovaj nacin, istrazni organi sebe uvrstavaju u saucesnike zlocin... Trazim istinu i kazne za organizatore i izvrsioce zlocina. Trazim to brzo. U protivnom, SPO i ja preuzecemo pravdu u svoje ruke, a ja, sto oni dobro znaju, od 3. oktobra zivim slucajno”, kaze se na kraju izjave Vuka Draskovica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: