COMSKI: ZA MILOSEVICA NEMA PRAVDE U HAGU

Izvor: B92

Nedelja, 08.04.2001.

10:25

Default images
Istaknuti americki lingvista Noam Comski smatra da se ne moze govoriti o pravdi ukoliko bivsi jugoslovenski predsednik Slobodan Milosevic bude izveden pred Haski tribunal zbog optuzbi za zlocine na Kosovu, prenosi FoNet. "To ne moze biti pravda, zato sto pravda mora da se bazira na pravednim principima", rekao je Comski u intervjuu Rojtersu.

Prema njegovim recima, Tribunal je diskreditovao sam sebe na podrucju Balkana iskljucivsi zlocine koje je u Jugoslaviji pocinio NATO. "To ne znaci da Milosevic nije zlocinac, ali, u svakom slucaju, znaci da celi ovaj proces ne mozete da uzmete ozbiljno u razmatranje", smatra Comski. On upozorava da predaja Milosevica Hagu jednostavno ide na ruku Vasingtonu koji zeli da ga vidi u Hagu i tako opravda agresiju protiv SR Jugoslavije. "On je svoje najvece zlocine pocinio u Bosni ali za njih nije optuzen zato sto je Zapad tada radio s njim", rekao je Comski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: