DJINDJICEV DEMANTI

Izvor: B92

Petak, 06.04.2001.

21:11

Default images
Poslednja dva dana jedna od udarnih tema u medijima je intervju premijera Srbije Zorana Djindjica americkom listu “Boston glob” u kojem je on navodno rekao da je bivsi sef DB-a Radomir Markovic poceo da "saradjuje" sa organima istrage i da ce svedociti protiv bivseg jugoslovenskog predsednika Slobodana Milosevica i njegove supruge u vezi sa politickim ubistvima. Markovicev advokat Dusan Masic izjavio je za “Vecernje novosti” da je to ,,notorna laz”. Medjutim, svoju izjavu demantovao je za TV B92 i sam Djindjic ustvrdivsi da su njegove reci pogresno interpretirane i objasnio: “Ja sam rekao da ne vidim zasto bi Rade Markovic za koga postoje svedoci da je ucestvovao u ubistvu na Ibarskoj magistrali i u ubistvu Slavka Curuvije - zasto bi on nalozio ta ubistva i da ocekujem da ne bi preuzeo svu odgovornost na sebe u roku od dva meseca, razmisljajuci o posledicama po sebe i da se odluci da kaze ko su bili nalogodavci. Takodje sam rekao da pretpostavljam da to nije samo Milosevic mogao da radi nego da postoji siri krug – nisam rekao da ce citava porodica biti na optuzenickoj klupi jer ja nemam nikakve dokaze za to. I trece sto bih zeleo da korigujem - rekao sam da u nasoj zemlji postoji smrtna kazna za dela za koja pretpostavljam da ce biti optuzen Milosevic, ali da ne mogu da zamislim da bi ona bila sprovedena, mislim da bi i ako bi dobio najtezu kaznu da bi ona bila zamenjena. To su sve moje izjave koje su zbog dramaticnog trenutka sa malo pomerenim akcentom prenete – sto je onda verovatno izazvalo i neke reakcije, na primer kao tog advokata “, izjavio je premijer Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: