NIJE BILO ULTIMATUMA ZA HAPSENJE MILOSEVICA

Izvor: B92

Četvrtak, 05.04.2001.

23:02

Default images
Americki ambasador u SR Jugoslaviji Vilijam Montgomeri izjavio je da akcija hapsenja Slobodana Milosevica nije bila inicirana nikakvim ultimatumom jugoslovenskim vlastima od strane SAD. "Tesko je unapred govoriti da li ce SAD nastaviti da pruzaju pomoc SRJ, ukoliko Milosevic ne bude izrucen Haskom tribunalu i ne mogu da kazem da li su neki potezi dovoljni da Amerika nastavi da pomaze SRJ, dok SAD ne donese definitivnu odluku o tome”, rekao je Montgomeri u intrervjuu za zagrebacki "Nacional". Prema njegovim recima, predsednik SAD Dzordz Bus ce prilikom donosenja odluke o tom pitanju "temljno analizirati da li je ucinjeno dovoljno u saradnji sa Haskim tribunalom, ali i na podrucju implementacije Dejtonskog mirovnog sporazuma i postovanja prava nacionalnih manjina", prenosi Srna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: