HELSINSKI ODBOR: KOSTUNICA SUGERISE IDEJU O TRGOVINI LJUDIMA

Izvor: B92

Četvrtak, 05.04.2001.

17:44

Default images
Helsinski odbor za ljudska prava u Srbiji ukazao je jugoslovenskom predsedniku Vojislavu Kostunici da je izjavom da "nece dopustiti da mu se pominje pitanje zatvorenih Albanca u Srbiji, sve dok ne bude rasvetljena sudbina bar jednog nestalog Srbina na Kosmetu, sugerisao "krajnje nemoralnu ideju o trgovini ljudima". Kako prenosi Srna, Helsinski odbor za ljudska prava u Srbiji u otovrenom pismu upozorava Kostunicu da je "takvo postupanje neustavno". "Ostvarivanje ljudskih i gradjanskih prava gradjana SRJ albanske nacionalnosti ne moze i ne sme zavisiti od postupaka bilo kojih radikalnih grupa koje na Kosovu deluju nezavisno od bilo kakvih medjunarodno priznatih vlasti", navodi Helsinski odbor Srbije. Helsinski odbor ukazuje Kostunici da ova njegova izjava "samo moze dodatno da pogorsa polozaj srpske manjine na Kosovu i Metohiji".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: