KOSTUNICA PREDAO SPISAK TRIDESETORO NESTALE DECE

Izvor: B92

Četvrtak, 05.04.2001.

19:17

Default images
Jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica predao je u cetvrtak u Beogradu predsedniku Medjunarodnog komiteta Crvenog krsta Jakobu Kelenbergeru spisak imena tridesetoro srpske dece koja su oteta od dolaska KFOR-a i UNMIK-a na Kosmet - saopsteno je iz Kabineta predsednika Kostunice, javlja SRNA. Kostunica je podvukao problem izbeglica iz Hrvatske i BiH, privremeno raseljenih Srba i ostalog nealbanskog stanovnistva sa Kosova i novog talasa izbeglica sa juga Srbije, kao posledice delovanja terorista u Zoni kopnene bezbednosti. Kelenberger je obecao pomoc MKCK u rasvetljavanju sudbine nestalih gradjana na podrucju Kosmeta i istakao da se ova organizacija angazuje u trazenju informacija od svih relevantnih strana na teritoriji bivse Jugoslavije, kako bi se porodicama koje zive u neizvesnosti pomoglo da saznaju istinu o svojim bliznjim.

Predsednik SRJ Vojislav Kostunica porucio je u sredu da nece dopustiti da mu se pominje pitanje zatvorenih Albanaca u Srbiji dok ne bude rasvetljena sudbina bar jednog nestalog Srbina na Kosovu. U razgovoru s velikom grupom rodjaka otetih i nestalih Srba sa Kosova, Kostunica je time odgovorio na njihov zahtev da se prestane sa oslobadjanjem zarobljenih Albanaca, koji su "jedina nada da ce, principom reciprociteta, biti oslobodjen i neko od zatocenih srpskih civila", javlja Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: