KANDIDATI ZA MILOSEVICEVO MESTO IVKOVIC I DACIC

Izvor: B92

Sreda, 04.04.2001.

12:47

Default images
Na zasedanju Glavnog odbora Socijalisticke partije Srbije po privodjenju Slobodana Milosevica pocele su rasprave o personalnom preuredjenju vrha stranke, a najozbiljniji kandidati za Milosevicevu funkciju su sef poslanicke grupe SPS-a u Skupstini Srbije Branislav Ivkovic i potpredsendik stranke Ivica Dacic, pise "Glas javnosti" u broju od srede. Kako prenosi Srna, izvor ovog lista tvrdi da su Ivkovic i Dacic postali najozbiljniji kandidati posle ostavke Milana Milutinovica na mesto potpredsednika i clanstvo u GO stranke. "Milutinovic je bio zainteresovan za lidersku funkciju, ali nije zeleo da radi s takvim sastavom najblizih saradnika", navodi se u tekstu i dodaje da je "Milutinoviceva ostavka potvrdila najave da ce se u SPS-u stvoriti dva suprotstavljena tabora".

"Glasu" je u SPS-u receno da ce o svom nasledniku odluciti Milosevic kada bude pusten iz zatvora da se brani sa slobode, a ako do toga ne dodje, stranku bi, dok je on u pritvoru, trebalo da vodi Predsednicki savet sastavljen od visokih funkcionera. Prema Ivkovicevim rijecima, partijom pored njega trenutno rukovode Zivadin Jovanovic, Ivica Dacic, Bojan Kekic, Zivorad Igic, Dmitar Segrt, Branko Ruzic i Zoran Andjelkovic. "SPS ima samo jednog coveka koji moze da bude predsednik, a to je Slobodan Milosevic", rekao je on i dodao da je ovaj dogadjaj jos vise ucvrstio stranku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: