SPS: Besmisleno hapšenje Kertesa

Socijalistička partija Srbije ocenila hapšenje bivšeg direktora Carine Mihalja Kertesa kao "nezakonito i besmisleno".

Izvor: Beta

Nedelja, 18.03.2007.

13:58

Default images

"Ukazujemo da je Kertes sudskim organima dao svoje izjave daleke 2001. godine, kao i da su u istrazi te godine i kasnijih godina saslušavani svi svedoci. Sve to vreme Kertes je bio na slobodi, pa ako tih šest i po godina nije uticao na svedoke niti pobegao iz zemlje, ne vidimo zašto bi to uradio sada kada je optužnica podignuta", piše u saopštenju SPS-a.

SPS je optužio specijalnog tužioca Slobodana Radovanovića da je "iskoristio čitav slučaj zarad zadovoljavanja svojih političkih poriva i ambicija, pokrećući svojim izjavama sumanutu kampanju protiv SPS-a" i dugogodišnjih funkcionera te stranke.

"Takvo njegovo ponašanje se nikako ne može podvesti pod zalaganje za vladavinu prava, nego se može smatrati samo kao obično politikanstvo i težnja da se po svaku cenu dospe pod 'svetlost reflektora'", piše u saopštenju SPS-a.

Bivši direktor Savezne uprave carina je uhapšen u petak na osnovu rešenja Specijalnog suda za organizovani kriminal i njemu je određen pritvor od 30 dana, pošto je optužen za iznošenje višemilionskih iznosa na Kipar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: