MIHAJLOVIC NAJAVLJUJE DALJA HAPSENJA

Izvor: B92

Utorak, 03.04.2001.

11:26

Default images
Potpredsednik vlade Srbije i repubicki ministar unutrasnjih poslova Dusan Mihajlovic najavio je u utorak u Becu dalja hapsenja osoba bliskih bivsem rezimu koje su se ogresile o zakon, protiv kojih je vec podignuta optuznica. On je, na konferenciji za stampu nakon susret sa ministrom unutrasnjih poslova Austrije, Ernstom Straserom, istakao da se od Savezne skupstine ocekuje oduzimanje poslanickih imuniteta najblizim saradnicima bivseg jugosloveskog presednika Slobodana Milosevica, kao sto su Nikola Sainovic i Jovan Zebic. Govoreci o hapsenju Milosevica, Mihajlovic je saopstio da je istraga u toku, te da ocekuje da ce se pored dokaza o pljacki budzeta naci dokazi indicija da je "on upleten i u najteze zlocine, za sta je predvidjena i smrtna kazna". "Kada budemo imali te dokaze podici cemo krivicnu prijavu prijavu", rekao je on, naglasivsi da odlucnost novih demokratskih vlasti u rasvetljavanju svih zlocina najbolje dokazuje da se prvi put u srpskoj istoriji u zatvoru nalaze bivsi sef tajne sluzbe i predsednik drzave, javlja dopisnik Radija B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: