IVKOVIC POTVRDIO DA JE MILUTINOVIC DAO OSTAVKU

Izvor: B92

Utorak, 03.04.2001.

16:23

Default images
Komentarisuci ulogu Cedomira Jovanovica u pregovorima oko hapsenja Slobodana Milosevica, potpredsednik Socijalisticke partije Srbije Branislav Ivkovic rekao je na konferenciji za novinare u utorak da se Jovanovic "ponasao izuzetno i da je stekao vrlo velike simpatije i poverenje kod gospodina Milosevica".

Ivkovic je izjavio da su optuzbe za oruzanu pobunu "notorna glupost". "U rezidenciji je bilo placeno obezbedjenje i licni prijatelji Slobodana Milosevica", kaze Ivkovic i objasnjava da je obezbedjenje angazovano jer je novim Zakonom o pravima bivsih funkcionera prakticno ukinuta zastita bivseg predsednika. Pucanje iz kruga rezidencije na policiju Ivkovic je objasnio strahom od haske poternice i americkom ucenom od 5 miliona dolara. "Kada je MUP rascistio prostor, privatni automobil, kombi, jurnuo je ka kapiji, iz njega su istrcali ljudi sa crnim carapama na glavi, u farmerkama i trenerkama, i poceli da bacaju bombe i preskacu ogradu. Kako biste vi reagovali da ste bili sa druge strane?", upitao je Ivkovic.

Ostavka Milana Milutinovica je licni cin i SPS ga u potpunosti podrzava, izjavio je Ivkovic i dodao da je predsednik Srbije, zbog politike DOS, bio objektivno sprecen da obavlja svoju funkciju po savesti. "Zbog hajki DOS, on je sve vise bivao opterecen funkcijom potpredsednika SPS i moramo priznati da je iskazivao i odredjen strah. Smatramo da ce mu njegova ostavka dati punu slobodu da se sada, kao obican clan SPS, obrati narodu, jer, moramo to objektivno reci, on je za ovih 6 meseci cutao", rekao je Ivkovic.

Ivkovic je potvrdio da je bivsi predsednik Skupstine Srbije Dragan Tomic iskljucen iz SPS zato sto je na racun stranke napravio ogroman dug, javlja B92. Tomic je bio i generalni direktor NIS "Jugopetrol", vazio je za jednog od glavnih finansijera stranke, a trenutno ima funkciju savetnika u tom preduzecu. Trenutno se nalazi na godisnjem odmoru, posle koga odlazi u penziju.

SPS daje rok do petka da se Slobodanu Milosevicu dozvoli da se brani sa slobode. "U suprotnom, od subote krecemo s demonstracijama", rekao je Branislav Ivkovic, javlja B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: