ILIC: A STA AKO MILUTINOVIC ABOLIRA MILOSEVICA?

Izvor: B92

Utorak, 03.04.2001.

11:47

Default images
Gradonacelnik Cacka Velimir Ilic upozorio je u ponedeljak uvece, povodom hapsenja bivseg jugoslovenskog predsednika Slobodana Milosevica, da predsednik Srbije Milan Milutinovic "ima ovlascenja da abolira Milosevica". "Kada sam insistirao da se raspisu predsednicki izbori, neki iz DOS su mi govorili da nema potrebe, jer je Milutinovic toboze kooperativan. Sta ce se desiti ako on sada iskoristi svoja ustavna ovlascenja i abolira svog partijskog predsednika Milosevica?! U tom slucaju, po zakonu, njemu se vise nikada ne bi moglo suditi za ta dela", rekao je Ilic gostujuci na lokalnoj TV Spektrum.

Advokat Borivoje Borovic izjavio je u utorak agenciji Srna da samo jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica moze da abolira bivseg predsednika SRJ Slobodana Milosevica. "Milosevic odgovara, kako je bar zvanicno izjavio ministar pravde Republike Srbije, po clanu 174. Krivicnog zakona SRJ, sto znaci da je to savezno krivicno delo, tako da abolicuju prema istom eventualno moze preduzeti predsednik Vojislav Kostunica", objasnio je Borovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: