KASA NECE DA BUDE ¨UKRAS¨ NOVE VLASTI

Izvor: B92

Utorak, 03.04.2001.

09:09

Default images
¨Nisam spreman da budem ukras nove vlasti i ne prihvatam uogu za izlog prema svetu¨, izjavio je u ponedeljak u Subotici na konferenciji za novinare u Savezu vojvodjanskih Madjara predsednik Jozef Kasa komentarisuci cinjenicu sto je izostao dijalog sa manjinama kojeg je Kostunica ranije obecao, pise ¨Madjar so¨. On je tom prilikom konstatovao i da je Milosevic rezim svesno isao na to da Madjare nagna na odlazak i tako obezbedi mesta za naseljavanje izbeglica. Ocenio je da poslednji nastup Sinise Vucinica dokazuje da je i organizovanje paravojnih formacija bilo strogo vezano za licnost Milosevica navodeci da se i u Subotici desavalo da je Vucinic centar grada oblepio plakatima koji su pozivali na pridruzivanje paravojnim formacijama, te da je to cinio pod zastitom Milana Jerinkica, nekadasnjeg nacelnika policije, sa kojim je veza uspostavljena preko JUL-a. Komentarisuci opstrukciju pojedinih vojnih rukovodilaca povodom hapsenja Milosevica, Kasa je rekao da ¨pre ili kasnije i oni treba pored Milosevica da se nadju na optuzenickoj klupi, jer su zajedno sa njim, na njegovu zapoved rusili gradove i sejali smrt. Za zlocine – od Vukovara do Kosova - se mora odgovarati i zato nije prihvatljiv nikakav izgovor u vezi sa nadleznoscu Haskog suda¨, navodi ¨Madjar so¨u broju od utorka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: