JOS JEDNA KRIVICNA PRIJAVA PROTIV MILOSEVICA I NJEGOVE CERKE

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.04.2001.

19:47

Default images
Protiv Slobodana Milosevica u ponedeljak je podneta jos jedna krivicna prijava. Govoreci na konferenciji za stampu u MUP-u Srbije pomocnik ministra i nacelnik resora javne bezbednosti, general potpukovnik Sreten Lukic je rekao da su zbog ometanja sluzbenih lica u vrsenju duznosti podnete krivicne prijave protiv tri pripadnika Milosevicevog licnog obezbedjenja - Sinise Vucinica, Bogoljuba Bjelice i Radovana Matesica za koje je utvrdjeno da su tokom policijske akcije pucali. Sa njima je bio i Ratko Zecevic, koji nije uhapsen jer se, s obzirom da je poslanik SPS-a, pozvao na imunitet. Kako javlja Radio B92 Lukic je naglasio da je krivicnom prijavom obuhvacen i Slobodan Milosevic "zbog postajanja osnovane sumnje da je umisljajno podstrekivao i organizovao grupu lica clanova SPS-a i JUL-a sa zadatkom da sprece pripadnike MUP-a u obavljanju sluzbene duznosti".

Lukic je naglasio da se protiv Vucinica prikupljaju dokazi za pokusaj organizovanja oruzane pobune. MUP je utvrdio da je u rezidenciji pucala i Marija Milosevic i general potpukovnik Lukic je rekao da se i protiv nje podnosi krivicna prijava i izjavio da je "oruzje uzeto i da je uradjen test parafinske rukavice koja je pozitivna na obe ruke". U medjuvremenu je Milosevicev advokat Toma Fila izjavio da je Marija Milosevic otisla u sud da da izjavu.

Na pitanje Radija B92 koliko je ukupno ljudi bilo u Milosevicevom obezbedjenju general potpukovnik Sreten Lukic je odgovorio da je u rezidenciji te noci u svojstvu privatnog obezbedjenja bilo oko trideset lica. "Do trenutka pruzanja oruzanog otpora jedan broj njih je izasao, a veci broj je ostao do kraja. Medju njima je bio i jedan broj pripadnika bivse uprave za obezbedjenje", rekao je Lukic.

Tokom pokusaja upada u rezidenciju teze je ranjen policajac Sladjan Stosic, a lakse su povredjena jos tri policajca. General Lukic novinarima je potvrdio da je Slobodan Milosevic posedovao pistolj sa 25 metaka i da je pretio da se nece predati ziv i rekao da MUP i dalje radi na utvrdjivanju odgovornosti svih lica koja su se tokom hapsenja nalazila uz nekadasnjeg predsednika.

U arsenalu oruzja koji je do sada pronadjen u Uzickoj 11 nalazila su se i dva oklopna vozila Vojske Jugoslavije, zolja, bombe, puskomitraljez, Hekler i veci broj pusaka i pistolja koji su pokazani novinarima. Kuriozitet predstavlja pistolj CZ 99 sa ugraviranim likom i potpisom generala Nebojse Pavkovica za koji nismo utvrdili kome pripada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: