OTPOR: POCINJE PERIOD OTKRIVANJA ZLOCINA BIVSE VLASTI

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.04.2001.

16:43

Default images
Pokret "Otpor" smatra da je hapsenje i podnosenje krivicne prijave protiv Slobodana Milosevica "kraj jedne faze borbe protiv bivseg rezima", i ulazak u period otkrivanja svih zlocina pripadnika bivse vlasti, saopstili su aktivisti ovog pokreta na konferenciji za novinare, javlja Radio B92. Oni su ocenili da je kampanja Otpora “Ko je kriv” ostvarila svoj cilj i motivisala nove vlasti da hapsenju Milosevica pridju ozbiljno i temeljno. Aktivista pokreta Srdjan Milivojevic, koga je policija pre 5.oktobra 12 puta privodila, rekao je da Slobodan Milosevic u Centralnom zatvoru ne treba da bude sam jer je “malih Milosevica” bilo u svakoj lokalnoj sredini i dodao: "Ja mislim da je ovo samo pocetak hapsenja svih ljudi koji su se ogresili o zakon i da ce jedna bivsa stranka nastaviti rad po partijskim celijama. Za sad im fali kvorum i zato mi nastavljamo kampanju 'Ko je kriv' da demistifikujemo i te male Milosevice pa cemo valjda formirati kvorum za rad u CZ-u".

Govoreci o tome gde bi trebalo da se sudi Milosevicu, Milivojevic je rekao da nema "nikakvih animoziteta" prema Haskom tribunalu, ali i ocenio da je on za Milosevica "hotel sa pet zvezdica" i da bi bivsi predsednik SRJ trebalo da odgovara u zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: