Iscepani plakati o Đinđiću

Iz DS-a u Jagodini navode da su pocepani plakati sa slikom Zorana Đinđića u centru tog grada.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 12.03.2007.

16:20

Default images

Predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke u Jagodini Aleksandar Janković rekao je novinarima da su plakati zalepljeni po celom gradu u noći uoči 12. marta, dana kada je ubijen premijer Đinđić, sa ciljem da upozore građane Jagodine na nešto što se dogodilo pre četiri godine, kako se tako nešto više nikada ne bi ponovilo.

Prema njegovim rečima, plakati, na kojima je pored slike Zorana Đinđića pisalo - "Sledimo viziju", nisu imali nikakvu drugu "političku konotaciju".

On je ocenio da je cepanje plakata izraz vandalskog i necivilizovanog ponašanja pojedinaca i zatražio od državnih organa da počinoce pronađu i kazne.

Spomen-ploča Đinđiću u Subotici

Ploča s imenom ubijenog premijera Zorana Đinđića otkrivena je danas u centru Subotice, na platou koji od danas nosi njegovo ime.

Predsednik Skupštine opštine Subotica Saša Vučinić najavio je da će u preuređenje platoa biti uloženo oko 10 miliona dinara. Spomen-ploču je sa Vučinićem otkrio predsednik Opštinskog odbora Demokratske stranke Ilija Mrkić.

Predsednik Skupštine opštine Subotica Saša Vučinić istakao je da Zoran Đinđić i danas predstavlja simbol one Srbije koja se zalaže za napredak i promoviše vrednosti demokratije i težnji ka Evropi.

DS će večeras predstaviti idejno rešenje platoa, za čiju je izradu angažovan Arhitektonski fakultet iz Beograda.

Inicijativa za Đinđićevu ulicu u Somboru

Omladina Opštinskog odbora Demokratske stranke u Somboru danas je, na četvrtu godišnjicu ubistva premijera, počela da prikuplja potpise za inicijativu da se jedna od najprometnijih somborskih ulica nazove po Đinđiću.

Inicijativa DS-a je da Prvomajski bulevar u Somboru bude preimenovan u Bulevar doktora Zorana Đinđića. Prikupljanje potpisa će trajati do petka 16. marta.

Inicijativa i u Leskovcu

Aktivisti Opštinskog odbora Demokratske stranke u Leskovcu pokrenuli su danas peticiju kojom se od opštinskih vlasti traži da jedna od leskovačkih gradskih ulica dobije ime Zorana Đinđića.

Član odbora Miodrag Miladinović rekao je da se u tom odboru razmišljalo o preimenovanju imena Ulice 28. mart ili platoa ispred Doma sindikata.

"Leskovac treba da se oduži Đinđiću zato što je on prvi Fond za razvoj otvorio upravo u toj našoj siromašnoj opštini, a u Leskovcu je počeo i kampanju za parlamentarne izbore decembra 2002. godine", rekao je Miladinović.

Potpisi Leskovčana za tu inicijativu prikupljali su se danas na platou ispred robne kuće u centru grada, a na istom mestu prikupljaće se i narednih dana.

Broj potpisa nije limitiran, a odluke o preimenovanju ulica donosi Skupština opštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: