PAVKOVIC: ODBRANA MILOSEVICA MOGLA TRAJATI DUZE

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.04.2001.

10:38

Default images
Nacelnik Generalstaba Vojske Jugoslavije general-pukovnik Nebojsa Pavkovic izjavio je za "Glas javnosti" od ponedeljka da je vila "Mir", u kojoj se nalazio bivsi jugoslovenski predsednik Slobodan Milosevic, mogla da bude branjena duzi vremenski period, s obzirom na posebni sistem zastite i kolicinu oruzja koja se nalazila u njoj, javlja SRNA.

"U vili je bilo i teskog oruzja, ukljucujuci i zolje, pored automatskih pusaka, mitraljeza i bombi. Objekat ima poseban sistem zastite i uredjaje za nocno osmatranje" - naglasio je on.

Pavkovic je istakao da je o dogadjajima oko vile, u petak, 30. marta, obavestio jugoslovenskog predsednika Vojislava Kostunicu, koji je izdao nalog da se po svaku cenu izbjegne bilo kakav sukob, a da se nastali nesporazumi rese bez incidenata.

"Svi napori da se poblem resi bez nevolja nisu dali rezultate i stari sastav obezbedenja povlaci se u vilu kod Milosevica, zakljucavaju objekat, gase svetla, iskljucuju struju i odbijaju svaki kontakt" - naglasio je Pavkovic i dodao da se u tom trenutku VJ sprema za povlacenje s pozicija spoljnog obezbedjenja kompleksa.

Pavkovic je istakao da je ulazak specijalaca kroz prozor prijavnice bio nepotreban, navodeci da je kroz mala vrata pored velike kapije moglo da udje svih 140 specijalaca.

"Zasto nisu usli, pitajte njih. Cemu je trebala guzva oko prijavnice takodje mi nije jasno, jer su vec u prijavnici bili neki ljudi i komandant jedinice Potkrajac" - rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: