SPS TRAZI DA SE MILOSEVIC OSLOBODI

Izvor: B92

Nedelja, 01.04.2001.

20:37

Default images
Povodom hapsenja Slobodana Milosevica u nedelju se sastao GO SPS-a, i zatrazio od nadleznih organa da bude pusten na slobodu, jer je to – kako je saopsteno - covek koji nikada nije bezao iz svoje zemlje. Vrh SPS-a ocenio je da nije rec o "utvrdjivanju navodne krivice Slobodana Milosevica, vec pre svega da se radi o zelji da se po svaku cenu ispuni zadatak dobijen od bivse americke administracije sa krajnjim ciljem da sudjenjem Milosevicu i drugim optuzenim Srbima budu oslobodjeni krivice oni koji su naredjivali bombardovanje nase zemlje i naroda". U izjavi za Radio B92, Ivica Dacic posle sednice GO kaze da, zbog nacina na koji je izvedeno hapsenje Milosevica, medju clanovima i funkcionerima SPS-a vlada strah:

“Verovatno je neko i zeleo da se dese incidenti sa vise mogucih posledica pocev od fizicke likvidacije Milosevica do moguce zabrane SPS-a, itd. Sigurno da postoji zabrinutost, ali je normalno da ljudi koji nista u zivotu nisu uradili nemaju razloga da se plase. Medjutim, mislim da je u Srbiji danas situacija obrnuta u odnosu na normalan svet gde vazi prinicip da ste nevini dok se ne dokaze da ste krivi. Ovde ste unapred proglaseni da ste krivi i preko politickih odluka i preko novina, pa tek onda treba da dokazujete da ste nevini. Samo bih podsetio na to da je predsednistvo DOS-a odlucilo i o hapsenju Stakica i o hapsenju Slobodana Milosevica. Da li mi opet imamo partijsku drzavu i da li mi zaista imamo nezavisno sudstvo?”, zapitao se Dacic.

Glavni odbor SPS posebno je optuzio pojedine medije u Srbiji, a posebno BK televiziju, ocenjujuci da "ne samo da nisu izvestavali objektivno, vec su podsticali i predvodili hajku na Slobodana Milosevica i SPS". "Imajuci u vidu da je u tom medijskom lincu protiv Milosevica barjak nosila BK televizija, ciji su se vlasnici obogatili upravo na nacin koji bi sada takvim necasnim izvestavanjem zeleli da prikriju, Glavni odbor SPS doneo je odluku da prekine svaku saradnju sa tom TV kucom...dok se uredjivacka politika te kuce ne promeni", navodi se u saopstenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: