ST. PROTIC O FINANSIJSKOJ POMOCI SRJ

Izvor: B92

Nedelja, 01.04.2001.

10:02

Default images
Americki Stejt dipartment saopstio je da ceka potvrdu americke ambasade u Beogradu o hapsenju Slobodana Milosevica. Jugoslovenskog ambasadora u Vaisngtonu Milnana St. Protica pitali smo kakve implikacije ce imati Milosevicevo hapsenje na politiku americke administracije, koja je odluku o dodeljivanju dodatne finansijske pomoci SRJ odlozila za ponedeljak. “Mi smo ovde za poslednjih mesec – dva dana uporno govorili o tome da pitanje Miloseviceve sudbine i odgovornosti ne sme da ima nikakve veze sa odnosima izmedju nase dve zemlje, i da je to stvar pravosudnih organa i utvrdjivanja Miloseviceve odgovornosti u zemlji. Mislim da smo u tome i uspeli. Nastavicemo da govorimo o tome da nasa zemlja sprovodi demokratsku i pravosudnu proceduru zato sto nove vlasti veruju u istinsku demokratiju i slobodu, a ne zato sto zele da ispunjavaju necije uslove ili postavljene zadtake, tako i u ovom slucaju. Ne bih voleo da se sertifikacija americkog predsednika za finansijsku pomoc nasoj zemlji vezuje na bilo koji nacin za Milosevicevo hapsenje”, rekao je Protic u izjavi Radiju B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: