SVILANOVIC: OPTIMISTA SAM U POGLEDU ODLUKE SAD

Izvor: B92

Nedelja, 01.04.2001.

13:05

Default images
Ministar spoljnih poslova SRJ Goran Svilanovic pozdravio je u izjavi za Radio B92 hapsenje Slobodana Milosevica kao dogadjaj koji “na pravi nacin okoncava jedan period”. “Mislim da sve sto ce se polse toga dogadjati predstavlja jedno normalno proceduiranje nekoga ko, bar prema dokazima koji su sada nama poznati, izgleda odgovoran za mnoge stvari, ali u ovom trenutku i za veliki finansijski kolpas nase zemlje. Mislim da je to procedura koja bi trebalo da bude sprovedena do kraja u skladu sa zakonom, i u odnosu na njega i u odnosu na druge ljude. To ce biti zakljucivanje jednog perioda koji treba da ostane za nama, a volju da se tako desi gradjani su pokazali i na saveznim i na repiblickim izborima, a narocito 5. oktobra”.

Govoreci o zahtevima za izrucenje Milosevica Haskom tribunalu i roku americkog Kongresa za pocetak saradnje sa tim medjunarodnim sudom, Svilanovic je ocenio da je “nasa saradnja sa svetom u velikom usponu”. “Ocekujem da ce u narednih nekoliko dana taj uspon biti evidentan i da cemo imati najnormalnije odnose sa svim zemljama u svetu, da ce nam one pomoci onoliko koliko mogu, ali i da mi sami sebi treba da pomognemo koliko mozemo. Ja sam optimista u pogledu odluka koje bi uskoro trebalo da budu donete, jer su gradjani ove zemlje pokazali koliko im je stalo da dodje do reformi. Sve sto se dogodilo poslednjih nekoliko dana takodje manifestuje, bez obzira na velike razlike koje postoje medju strankama i na njihovu ideologiju i politicke pozicije pojedinih predstavnika stranaka, veliki stepen jedinstva kada su u pitanjanju kljucne odluke koje su od znacaja za buducnost ove zemlje i to je vazno. Mislim da je dobro sto je to manifestovano u subotu, kao sto je bilo manifestovano u svakoj kriticnoj situaciji do sada”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: