BUS: MILOSEVICU SUDITI I U BEOGRADU I U HAGU

Izvor: B92

Nedelja, 01.04.2001.

22:46

Default images
Americki predsednik Dzordz Bus pozdravio je hapsenje Slobodana Milosevica kao "prvi korak" na njegovom putu prema Hagu i sudjenju za zlocine protiv covecnosti, javlja Sense.

"Hapsenje Milosevica predstavlja vazan korak u privodjenju kraju tragicne ere njegove brutalne diktature. Milosevicu je potrebno suditi za zlocine protiv srpskog naroda, ali on, isto tako, zasluzuje i da odgovara za ratne zlocine i krsenje medjunarodnog prava", navodi se u saopstenju objavljenom u Beloj kuci.

Bus, u danasnjoj izjavi, posebno naglasava da je ohrabren akcijoma koju su preduzele vlasti u Beogradu u pocetnoj fazi saradnje sa Medjunarodnim tribunalom za ratne zlocine u bivsoj Jugoslaviji. Tim povodom, on je pozvao predsednika SRJ Kostunicu da "nastavi tu saradnju i da ucini da i Milosevic, isto tako, bude izveden pred lice medjunarodne pravde".

"SAD su svesne teskog posla koji ocekuje Jugoslaviju u ostvarivanju demokratskih i ekonomskih reformi i uveravaju jugoslovensku vladu u nastavak americkog prijateljstva", zakljucuje se na kraju Busovog saopstenja, kao potvrde najava iz Bele kuce i Stejt departmenta da ce se - najverovatnije vec u ponedeljak - zatraziti od Kongresa ukidanje suspenzije americke pomoci Srbiji i podrske SRJ u medjunarodnim finansijskim i ostalim institucijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: