REAGOVANJA IZ BIH NA HAPSENJE MILOSEVICA

Izvor: B92

Nedelja, 01.04.2001.

20:00

Default images
Bivsi i sadasnji clanovi predsednistva BiH Alija Izetbegovic, Beriz Belkic i Jozo Krizanovic pozdravili su hapsenje Slobodana Milosevica. Izetbegovic smatra, kako javlja Srna, da bi bilo normalno da Milosevicu prvo sudi Haski tribunal, jer je "nesumnjiva njegova odgovornost za zlocine", ali ocekuje da ce on prvo izaci pred sud u Srbiji, jer "srbijanske vlasti moraju pripremiti javnost na dalje korake".

Predsedavajuci predsednistva BiH Zivko Radisic je izrazio zadovoljstvo sto se hapsenje Milosevica zavrsilo mirno, ocenivsi to kao potvrdu da funkcionise pravna drzava. On je izrazio nadu da ce doci vreme kada ce za zlocine odgovarati "zaista svi".

Predsednik Republike Srpske Mirko Sarovic smatra da je hapsenje Milosevica unutrasnja stvar Srbije i da je "dobro sto je pobedio razum i sto je u ovom slucaju izbegnuta kriza koja je pretila da eskalira".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: