Sahranjen Veselin Boskovic - Draskovic “prokleo ubice”

Izvor: B92

Utorak, 05.10.1999.

22:10

Default images
Pred nekoliko hiljada ljudi na Topciderskom groblju u Beogradu u utorak je sahranjen direktor gradske Direkcije za gradjevinsko zemljiste i funkcioner Srpskog pokreta obnove Veselin Boskovic, koji je poginuo pre dva dana u saobracajnoj nesreci kod Lazarevca. Sahrani su, pored clanova porodice, predstavnika gradskih vlasti i SPO-a, prisustvovali i predstavnici gotovo svih opozicionih stranaka, ali nije vidjen niko iz vladajuce koalicije. Oprastajuci se od Boskovica, lider SPO-a Vuk Draskovic rekao je da je vozac kamiona, koji je izazvao saobracajni udes, nameravao da ubije njega, a da su poginuli Boskovic Zvonko Osmajlic, Vucko Rakocevic i Dragan Vusurovic. “Neka budu prokleti zli ljudi, djavoli, koji vec deset godina svoju srecu samo grade na nesrecama drugih ljudi. Ubise toliki svet, uzese toliku krv, porusise drzave, proizvode samo mrznju – dokle? A, Boze da tebe pitam nesto: zasto dozvoljavas najgorima da nam ubijaju najbolje? Ako je to zbog toga da u temelju jedne nove Srbije treba da budu uzidani najbolji – onda ti kazem - previse si vec uzidao dobrih, ne daj vise zlim da ubiju dobre, dovoljno je dobrih vec u temeljima”, rekao je Draskovic. Od Veselina Boskovica oprostio se i predsednik Izvrsnog odbora Skupstine Beograda Spasoje Krunic, a opelo je drzalo desetak svestenika Srpske pravoslavne crkve. Prethodno je u prisustvu clanova porodica, mnogobrojnih prijatelja, stranackih kolega, kao i predsednika SPO Vuka Draskovica u Domu omladine odrzan komemorativni skup povodom tragicne smrti cetvorice funkcionera Srpskog pokreta obnove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: