DS i DSS razgovarali o vladi

Što skorije formiranje stabilne vlade Srbije uslov je za brzi dalji napredak, rečeno na sastanku predstavnika DS i koalicije DSS-NS.

Izvor: B92, Beta

Petak, 02.03.2007.

07:28

Default images

U saopštenju nakon prvih razgovora navodi se da osnov te buduće vlade treba da čine DS i koalicija DSS-NS. Navodi se da su se u razgovoru predstavnici stranaka usaglasili oko koraka koje treba preduzeti u pravcu konstituisanja te vlade, a da je prvi od tih koraka postizanje saglasnosti o programskim opredeljenjima i o prioritetima buduće vlade.

U izjavama posle prvih razgovora istaknuto je da su se dve strane saglasile oko pet principa na kojima treba da počiva buduća Vlada Srbije.

Predstavnici delegacije DS i koalicije DSS-NS Dušan Petrović i Dragan Jočić izjavili su novinarima da je u razgovoru konstatovana puna saglasnost da Kosovo i Metohija ne može da dobije nezavisnost i da je u potpunosti podržan rad državnog pregovaračkog tima i sve skupštinske deklaracije i dokumenti o Kosovu.

Konstatovano je da je neposredni cilj rada buduće vlade ubrzanje evropskih integracija, nastavak i zaključenje sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, što skorije dobijanje statusa zemlje kandidata za članstvo u EU i stavljanje Srbije na takozvanu belu šengensku listu.

Petrović i Jočić su naveli da je prioritet i neodložno ispunjenje međunarodnih obaveza zemlje i preduzimanje svih mera da se u najkraćem mogućem roku okonča saradanja sa Haškim tribunalom.

Dogovoreno je da su ciljevi ekonomske politike povećanje zaposlenosti, suzbijanje siromaštva, značajno povećanje direktnih investicija i ulaganje u infrastrukturu, završetak procesa privatizacije i podizanje životnog standarda građana.

Dve strane su se složile i da je neophodno nastaviti i proširiti borbu protiv svih vidova kriminala i korupcije.

Sledeći sastanak zakazan je za 7. mart u prostorijama DSS-a kada će biti nastavljenja razrada programskih načela, pitanje strukture buduće koalicije i principa sastavljanje vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: