"DS hitno da pozove na razgovore"

Mlađan Dinkić izrazio zabrinutost da nova vlada uopšte neće biti formirana, ako u narednim danima ne počnu ozbiljni razgovori.

Izvor: B92

Nedelja, 25.02.2007.

11:36

Default images

"Potrebno je da hitno počnu ozbiljni razgovori o novoj vladi, jer je Srbija došla u fazu da svako dalje odlaganje pregovora nanosi veliku štetu državi", rekao je predsednik G17 plus. On je kazao da ne može da objasni zbog čega nema razgovora, kao i da je Demokratska stranka, koja je u demokratskom bloku osvojila najviše glasova na izborima, najpozvanija i najodgovornija da ih pokrene.

Na pitanje da li je Srbija bliža dogovoru ili novim izborima, on je odgovorio da je, na žalost, trenutno još sve neizvesno, "jer ni prvi koraci nisu učinjeni".

Prema njegovim rečima, ponavljanje izbora bi, pored gubitka vremena i energije građana, predstavljalo "izraz vrhunske neodgovornosti stranaka demokratskog bloka koje su dobile jasnu većinu da lako formiraju vladu" .

On je ponovio da će G17 plus prihvatiti svaki dogovor koji postignu DS i DSS oko premijera, kao i da to nije ključno pitanje, mada "jeste veoma važno".

"Očito da DS ne veruje da je realno da Božidar Đelić može da sakupi većinu za formiranje nove vlade, jer mu ni mesec dana posle izbora Tadić nije ponudio mandat za to", ocenio je Dinkić.
Prema njegovim rečima, G17 plus će institirati da preuzme odgovornost u onim resorima u kojima će moći da ispuni najveći deo predizbornih obećanja, kao sto su povećanje zaposlenosti, stvaranje uslova za jačanje srednje klase i ravnomerni regionalni razvoj.

"Ključne tačke koalicionog sporazuma nove vlade Srbije trebalo da budu ubrzanje evropskih integracija, kompromisno rešenje za status KiM, ekonomska politika zasnovana na stabilnom dinaru koja vodi i povećanju zaposlenosti i ravnomernijem regionalnom razvoju, kao i intenziviranje reformi u pravosuđu, obrazovanju i sektoru bezbednosti", smatra lider G17 plus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: