DEL PONTE: NASTAVITI USPESNU SARADNJU SA FEDERACIJOM

Izvor: B92

Sreda, 28.03.2001.

14:47

Default images
Glavni tuzilac Haskog tribunala Karla del Ponte izrazila je u sredu u Sarajevu uverenje da ce uspesna saradnja sa vlastima Federacije BiH biti nastavljena, pogotovo narednih meseci kada sledi podizanje vise optuznica za ratne zlocine pocinjene na prostorima BiH. Karla del Ponte je izjavila u Sarajevu da ce i dalje insistirati na trenutnom hapsenju svih osumnjicenih za ratne zlocine, pa i bivseg predsednika SRJ Slobodana Milosevica. "Ne prihvatam nikakva politicka opravdanja za izostanak saradnje i zbog toga apelujem na vlasti i medjunarodnu zajednicu da ucine sve kako bi bio ostvaren ovaj cilj", rekla je Del Ponte na konferenciji za novinare u Sarajevu. Govoreci o hapsenju Radovana Karadzica, ona je navela da SFOR tvrdi da ne zna da li je Karadzic u BiH, a da joj je ministar pravde SRJ Vladan Batic rekao da nije ni u Beogradu. "Izgleda da niko ne zna gdje je. Ako ne znaju, znaci da ga i ne traze", istakla je Del Ponte navodeci da su "rezultati SFOR-ovih aktivnosti ravni nuli" i da treba da promeni metode, prenosi Srna. Ona je potvrdila da njena kancelarija narednih sedmica i meseci namerava da podigne optuznice i protiv Bosnjaka, ali nije navela za koje slucajeve ratnih zlocina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: