ZDRUZENE SNAGE PRIPREMAJU SE ULAZAK U SEKTOR D

Izvor: B92

Utorak, 27.03.2001.

20:20

Default images
Jugoslovenske Zdruzene snage bezbednosti se pripremaju za ulazak i posedanje sektora D kopnene zone bezbednosti u narednoj fazi, cim se za to steknu potrebni uslovi, dosledno postujuci dogovoreni prekid vatre, saopstila je u utorak Vojska Jugoslavije. "Svi sektori Kopnene zone bezbednosti u koje su usle Zdruzene snage puni su neeksplodiranih projektila i kasetnih bombi. Strucne ekipe VJ i MUP Srbije unistile su neeksplodirane projektile u rejonu Reljana u opstini Presevo i u okolini sela Zbevac, kod Bujanovca", kaze se u saopstenju, prenosi Srna. Dodaje se da su pripadnici VJ i MUP posle ulaska u sektore A i C - Zapad Zone uspostavili potpunu kontrolu teritorije, u kojoj nastavljaju sa stabilizovanjem polozaja i odrzavanjem potrebnog nivoa borbene gotovosti, iako albanski ekstremisti i dalje ne postuju dogovor o prekidu vatre. "Albanski ekstremisti bez prekida iz vise rejona otvaraju vatru iz svog raspolozivog naoruzanja po polozajima Zdruzenih snaga bezbednosti, nastavljaju sa utvrdjivanjem polozaja i pripremaju se za aktivna dejstva", navodi se u saopstenju. "U selu Lucane, opstina Bujanovac, sve je primetnije prisustvo velikog broja uniformisanih lica i naoruzanih civila. Selo je uredjeno za kruznu odbranu i u njemu su izgradjeni bunkeri i polozaji za orudja veceg kalibra", istice se u saopstenju VJ koje prenosi Fonet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: