EKSTREMISTI NAPADALI POLOZAJE SNAGA BEZBEDNOSTI

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.03.2001.

16:08

Default images
Vladin pres centar u Bujanovcu u ponedeljak je saopstio da su ekstremisti tri puta napali polozaje zdruzenih snaga bezbednosti. Kako prenosi dopisnik radija B92, oko deset casova ujutru, oni su sinhronizovano dejstvovali na policijski punkt Cerevajka i selo Bujic, oba u konpnenoj zoni bezbednosti na putu Presevo - Gnjilane. Napad na Cerevajku obnovljen je oko 14 sati. U prvom napadu ekstremisti su koristili minobacace, teske mitraljeze i streljacko naoruzanje, a na selo Bujic ispaljeno je sest minobacackih granata. Srpska strana je saopstila da je na Cerevajki na vatru uzvraceno, ali da u oba slucaja nema posledica po pripadnike zdruzenih snaga bezbednosti.

U nedelju povredjeni policajac Sasa Tasic iz Kovina, uspesno se oporavlja na ortopedskom odeljenju Vranjske bolnice. Napad opisuje ovako: "Tukli su minobacacima, streljackim naoruzanjem, sve kompletno... Ode mi noga, glavu znam da sam zadrzao... Puscani metak su mi izvadili iz noge... Jedan deo puta isao sam sam, posle su dosle kolege po mene..."

U ponedeljak je u tampon zoni prisutan sef NATO kancelarije u Beogradu Son Saliven. Njegov dolazak tumaci se skorim oslobadjanjem sestoro Srba - cetiri civila i dva vojnika VJ, jer je srpska strana najavila da druge runde razgovora o mirnom resenju krize na jugu Srbije nece biti dok oni ne budu oslobodjeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: