Presuda za Ibarsku u petak

Sudsko veće Okružnog suda u Beogradu za petak najavilo objavljivanje presude u slučaju Ibarska magistrala.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 14.02.2007.

09:29

Default images

Reč je o ubistvu četiri člana Srpskog pokreta obnove. Posle današnjeg dela suđenja, okončano je iznošenje završnih reči.

Bivši direktor Savezne uprave carine Mihalj Kertes, optužen za prikrivanje dokaza posle zločina na Ibarskoj magistrali, zatražio je oslobadjajuću presudu. Optuženi je negirao da je pomagao ostalim optuženima da prikriju tragove posle zločina na Ibarskoj magistrali 3. oktobra 1999.

Advokat Nenad Vukasović je zatražio oslobadjajuću presudu za svog klijenta Branka Berčeka, bivšeg pripadnika JSO-a.

"Šest godina trpim progone i ucene svih vrsta, iako nisam kriv, pošto sam uvek radio časno i pošteno", rekao je Kertes.

On se tereti da je, nakon pogibije članova SPO-a, uklonio dokaze o tome da je kamion koji je naleteo na vozila SPO-a Carina ranije dodelila Državnoj bezbednosti Srbije.

Kao neposredni izvršioci zločina u optužnici se navode bivši pripadnici Jedinice za specijalne operacije Državne bezbednosti.

Zamenik okružnog tužioca zatražio je maksimalne kazne od po 40 godina za optužene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: