Kljajević nastavio odbranu

Prvooptuženi u slučaju "stečajne mafije" Goran Kljajević nastavio je danas da iznosi svoju odbranu.

Izvor: B92

Petak, 26.01.2007.

10:26

Default images

Suspendovani predsednik Trgovinskog suda Goran Kljajević, koji je optužen da je jedan od organizatora takozvane stečajne mafije, završio je izlaganje prvog dela odbrane. Trećeg dana, Kljajević je optužio ministra Stojkovića da je i pre dolaska na tu funkciju obećao da će ga uhapsiti čim sedne u ministarsku fotelju.

Kljajević je tokom trećeg dana iznošenja svoje odbrane naveo da je ministar pravde Zoran Stojković činio sve da ga smeni i da je u tom cilju vršio veliki pritisak na predsednicu Vrhovnog suda Srbije Vidu Petrović-Škero.

On navodi da je od prijatelja, a tadašnjeg predsednika saveznog suda, Slobodana Perovića, dobio informaciju da je Miroljub Labus na sastanku u Palati federacije rekao da se u procesu evropskih integracija Trgovinski sud pominje kao sud u kome ima korupcije. Kasnije je, kaže, shvatio da je autor te informacije ministar Stojković.

Kljajević je ponovo govorio i o C-marketu, gde mu su se optužnicom stavlja na teret da je, koristeći svoj uticaj, kao predsednik Trgovinskog suda, pokušao da pomogne svom prijatelju Miki Brašnjoviću u sporu s tom firmom, odnosno novim vlasnikom Milanom Bekom.

Kljajević ne negira da je bio na spornom sastanku, ali navodi da ga prvi pozvao, takođe njegov prijatelj, Milan Beko. Kljajević je više puta ponovio da nikada nije primio mito. U optužnici se navodi da mu je Mika Brašnjović u vidu mita platio letovanje na Krfu i šoping-vikend u Beču. Kljajević tvrdi da je putovanja platio sam.

Goran Kljajević je pred sudom istakao da je o stečajevima u velikim državnim preduzećima redovno obaveštavao predstavnike izvršne vlasti, sindikata i komore jer je bio svestan da su to problemi od šireg društvenog značaja.

Sudsko veće odbilo je predlog za ukidanje pritvora suspendovanom  predsedniku Trgovinskog suda Goranu Kljajeviću, koji je optužen da je jedan od organizatora kriminalne grupe.

Veće je odbilo i zahtev za ukidanje pritvora  Jelici Živković, koja je takođe optužena u tom procesu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: