Ostavka, ali možda nova kandidatura

Dragan Đilas rekao da razmišlja o ponovnoj kandidaturi za mesto predsednika beogradskog odbora DS-a, posle sinoćnje ostavke.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 24.01.2007.

11:48

Default images

"Sledeći unutrašnji izbori DS-a u Beogradu biće održani za mesec ili dva, pa će se tada videti ko će se kandidovati i ko će pobediti", rekao je Đilas u "Kažiprstu" Radija B92.

Nakon što je juče podneo ostavku, jer su radikali osvojili više glasova u Beogradu od demokrata, Đilas je rekao da bi se ponovo kandidovao za mesto predsednika Gradskog odbora stranke zbog suštinski dobrog izbornog rezultata i zato što je uveren da je to što je urađeno i postignuto bilo dobro.

"Ali, o tome ne mogu da odlučim ja, niti nas 30 koji smo vodili gradski odbor. To je odluka svih članova DS-a u Beogradu", rekao je Đilas, kao i da će se zalagati da na tim predstojećim unutarstranačkim izborima svi članovi stranke mogu da se kandiduju i da glasaju.

Đilas je odbacio navode pojedinih medija da je za njega spremno mesto ministra za telekomunikacije u budućoj Vladi Srbije.

On je kazao da bi svim strankama demokratske orijentacije koje su uspele da uđu u parlament trebalo da bude ponuđeno da uđu u vladu, uključujući i Liberalno-demokratsku partiju, kako bi svi preuzeli odgovornost za dešavanja u zemlji.

"Ako već pričamo o demokratskom bloku i opasnosti od radikala, hajde da se dogovorimo kako da sutra radikali nemaju najviše glasova", rekao je Đilas i dodao da su razgovori "tog tipa" u toku, da su nezvaničnog karaktera i da treba da dovedu do smanjenja tenzija.

Prema njegovim rečima, činjenica je da između DS-a i DSS-a postoje programska neslaganja, kao i netrpeljivost između nekih pojedinaca, ali je neophodno da se nova Vlada Srbije formira kompromisom.

"Stav DS-a je da ima premijera i najznačajnija ministarstva koja odlučuju o najvažnijim stvarima za vođenje politike u Srbiji. To je za nas granica kompromisa sa DSS-om", rekao je Đilas i precizirao da to znači da bi u zajedničkom programu vlade moralo biti više od 70 odsto programskog sadržaja DS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: