DJINDJIC POSETIO "KOLUBARU"

Izvor: B92

Subota, 17.03.2001.

08:49

Default images
Premijer Srbije Zoran Djindjic i ministar energetike Goran Novakovic posetili su u petak, s delegacijom Vlade, rudnik “Kolubara”. Tom prilikom, rudari i predstvanici sindikata povrsinskih kopova “Kolubare” upozorili su Djindjica i Novakovica da je situacija u tom rudniku alarmantna i katastrofalna zbog “losih uslova rada, malih rezervi uglja i nedovoljno placenog rada”. “Sta ce biti za 6 meseci, kada sve stane? Tri tone uglja placa nam se kao kilogram krompira. To ima samo kod nas”, rekli su rudari. Na sastanku s rukovodstvom “Kolubare” i predstavnicima sindikata, odrzanom u Skupstini opstine Lazarevac, Djindjic je zamolio rudare za strpljenje i razumevanje. U tom kontekstu, premijer je rekao da je “Srbija brod koji je godinama lutao i udarao o stene”. “Sada taj brod treba izvesti na pravi put”, rekao je Djindjic. Naglasivsi da Srbija sada ulazi u "nacionalni projekat obnove drustva", Djindjic je pozvao rudare da budu nosioci razvojnog koncepta nove Srbije. “Nemojte nijednog trenutka pomisliti da smi mi kapitalisti, a vi radnici. Mi smo neko ko pokusava da od minus 1.000 nekim manevrima drustvo dovede na neku nulu, pa da onda pocnemo da idemo u plus. Vi mozete mnogo da nam pomognete jer imate ogroman moralan kredibilitet. Ako budete protiv nas, mi cemo podneti ostavku, pa onda da vidimo da li ima neko bolji ko moze da obavi taj posao. Ali, ne znam da li ce nam onda biti bolje”, rekao je Djindjic. Upitan da li je ozbiljno shvatio probleme koje su mu saopstili rudari, Djindjic je u izjavi za B92 rekao da nije dosao zbog ozbiljnosti situacije, vec da bi “popricao s ljudima”. Rezultat posete je dogovor s rukovodstvom i sindikatima da se ponovo sastanu u narednih 10-ak dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: