DSS: Đelić prvo da ispuni uslove

Vojislav Koštunica razmotriće poziv na suočavanje sa Božidarom Đelićem ako on prethodno ispuni nekoliko uslova, kažu u DSS-u.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.01.2007.

13:24

Default images

Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović rekao je Beti da je poziv na sučeljavanje "lepa želja", ali da bi bilo dobro da Đelić javnosti najpre odgovori zašto je bivšem suvlasniku kompanije Mobtel Bogoljubu Kariću vratio novac bez odluke Vlade Srbije.

Osim toga, Đelić bi u TV duelu prethodno trebalo da pobedi Čedomira Jovanovića, koji predvodi koaliciju LDP-GSS-LSV-SDU, zatim Karića i druge lidere koji se pojavljuju u ovoj izbornoj utakmici, rekao je Mladenović.

"Kada i ako ih pobedi, sasvim sigurno ćemo ozbiljno uzeti u razmatranje njegovu želju da se suoči sa predsednikom Vlade Koštunicom", dodao je on.

Upitan da li to znači da Koštunica neće prihvatiti Đelićev poziv, Mladenović je rekao: "Pa, prihvatiće kad Đelić ispuni ovo što smo rekli."

Đelić je kandidat Demokratske stranke za budućeg predsednika vlade.

DSS: Zašto je Đelić kršio zakon

Funkcioner DSS-a i savetnik premijera Srbije Branislav Ristivojević smatra da Božidar Đelić treba da objasni zašto je kao ministar finansija kršio zakon. 

Ristivojević je rekao da je od najvećeg značaja da čovek koji se kandidovao za predsednika Vlade Srbije objasni zašto je, kao ministar finansija, mimo odluke vlade, iz budžeta Srbije dao bivšem suvlasniku kompanije Mobtel Bogoljubu Kariću 40 miliona evra.

"Činjenice kažu da je Đelić grubo prekršio zakon kada je, bez odluke Vlade Srbije, iz budžetske rezerve dao novac prikupljen od svakog građanina Srbije, jer po Ustavu Srbije vlada vodi unutrašnju i spoljnu politiku zemlje", rekao je Ristivojević agenciji Beta.

On je rekao da "trezveno i razložno" mora biti razmotreno zašto je Đelić izbegao da poštuje Zakon o budžetu i da od Vlade Srbije zatraži da razmotri da li Kariću hoće da preda novac koji pripada građanima.

"Umesto što čujemo buku i bes, neophodno je da čujemo odgovore na ova pitanja", zaključio je Ristivojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: