Poletanova: Nisam švercovala kokain

Stanislava Čočorovski-Poletan, koja je u Makedoniji osumnjičena za šverc pola tone kokaina, kaže da nije organizator šverca.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.01.2007.

10:48

Default images

Ona je rekla da se nalazi u Beogradu, da je dostupna srpskoj policiji i da je spremna za svaki razgovor sa inspektorima MUP-a Srbije. Sa makedonskom policijom ne želi da sarađuje i dodaje da "njima neće živa pasti u ruke”.

Za njom je prekjuče raspisana međunarodna poternica prema zahtevu makedonske policije, zbog sumnje da je organizovala transport gotovo pola tone kokaina. Droga je zaplenjena na graničnom prelazu Blace, u kantama za polikolor u kamionu skopskih registarskih tablica.

Prema navodima makedonske policije, kokain je iz Venecuele, preko jedne italijanske luke, dopremljen do Luke Bar u Crnoj Gori. Tu je, kako je saopštio MUP Makedonije, utovaren u kamion, a odatle je, preko Kosova, trebalo da uđe u Makedoniju.

Krajnja destinacija bila je Grčka, odakle je droga trebalo da bude transportovana u zemlje zapadne Evrope. Vlasnik tovara je beogradska firma "Makfut" čiji je vlasnik upravo Stanislava Čočorovski-Poletan. Njen venčani kum, kako su objavili svi mediji, bio je Željko Ražnatović Arkan.

“Da sam organizovala taj šverc, bila bih u bekstvu, a ne bih sedela u svom stanu sa maloletnim detetom, majkom i suprugom. Sve mi je namešteno. Nikada nisam ni videla kokain, a kamoli ga švercovala", kaže ona.

"Onaj ko švercuje toliku količinu kokaina ima milione evra, a ja živim u stanu od 70 kvadrata. Da sam švercer, imala bih svoj soliter“, tvrdi Stanislava Čočorovski-Poletan u telefonskom razgovoru za Politiku, koji je vođen u kancelariji njenog branioca, advokata Svetozara Pavlovića.

Ona za Politiku kaže da je kontejnere sa bojama, u kojima je kasnije pronađen kokain, dobila od jednog poslovnog partnera, inače grčkog državljanina, kao kompenzaciju za dug od pre devet godina.

“Taj moj poslovni partner mi je javio da ima boju proizvođača Kromas iz Venecuele i da može da mi je da kao kompenzaciju za raniji dug. U tome sam videla dobar posao jer ta boja u Venecueli košta oko 30 dolara po kanti od 10 kilograma, dok se ovde to prodaje po znatno većoj ceni", kaže ona.

"Kada sam dobila uzorak boje, odnela sam ga na testiranje u Institut za ispitivanje materijala u Beogradu koji je dao pozitivan nalaz”, kaže Stanislava Čočorovski-Poletan.

Čočorovska kaže da su tri kontejnera sa bojom hrvatskim brodom prošli sve carine i da su stigli u Crnu Goru, gde, kako naglašava, počinju da se dešavaju čudne stvari sa tovarima. Stanislava misli da je negde u Crnoj Gori, na Kosovu ili na makedonskoj granici, umesto boje u kamion utovaren kokain.

Ona smatra da joj sve ovo podmeće vladajuća garnitura Makedonije koja je, po njenoj oceni, "probugarska i proalbanska", a sve zbog njenog ranijeg sukoba sa VMRO: “Ovo nije prvi put da pokušavaju da mi nameste. Hapsili su me ranije jer sam, navodno, finansirala srpsku tajnu policiju i špijunirala za njen račun".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: