"Nove fabrike i industrijske zone"

Mlađan Dinkić kaže da je nezaposlenost moguće smanjiti otvaranjem novih fabrika i industrijskih zona u svakoj opštini.

Izvor: Beta

Sreda, 10.01.2007.

17:53

Default images

Predsednik G17 plus je rekao u Svilajncu da će država uložiti u infrastrukturu industrijskih zona, a potom ih ponuditi malim i srednim preduzećima, kao i zanatskim radnjama da tu razviju svoj biznis, navodi u saopštenju G17 plus.

On je naveo da je iz Nacionalnog investicionog plana za opštinu Svilajnac predviđeno ulaganje od 800.000 evra za otvaranje industrijske zone.

"Ima onih stranaka koje izgleda u ovoj kampanji zanima samo podela funkcija. Za G17 plus nije problem samo kako posle 21. januara podeliti funkcije, već kako zaposliti građane Srbije", istakao je Dinkić, koji je i bivši ministar finansija.

On je poručio građanima da ako glasaju za stručnost ispred politike to garantuje i dalje stabilan i jak dinar, održanje reda u poreskom sistemu i nastavak ekonomskih reformi.

Kako se navodi u saopštenju, lider G17 plus danas je posetio Lapovo i Despotovac gde je razgovarao sa poljoprivrednicima iz tog kraja, a tokom dana učestvovaće na konvenciji te stranke u Kragujevcu.

Zdravstvo za 21. vek

Potpredsednik G17 plus Tomica Milosavljević predstavio je u šatoru G17 plus na Trgu Republike u Beogradu program stranke "Zdravstvo za 21. vek". On je rekao da participacija za godinu dana ne sme prelaziti trećinu plate ili penzije korisnika zdravstvenih usluga.

"Promocija zdravlja i prevencija bolesti ostaju glavni prioritet. Unapređenje zdravlja dece i adolescenata, strategije koje su donete, kao i akcioni planovi moraju se sprovoditi brže i bolje", rekao je potpredsednik G17 plus.

Kako je istakao, u protekle tri godine vodila se intenzivna kampanja za suzbijanje raka grlića materice, a u toku je i pilot program ranog otkrivanja raka debelog creva.

Milosavljević je rekao da postoji ideja da se do početka 2008. godine utvrdi koje su najčešće maligne bolesti u Srbiji, prenosi u saopštenju G17 plus.

"Aktivno sprovodimo strategiju za kontrolu duvana i rezultat je 5,2 odsto manje aktivnih pušača u Srbiji u 2006. godini. Kao stranka, pokušaćemo da svake godine smanjimo broj aktivnih pušača za po 1 odsto, a cilj nam je da se do 2015. godine prepolovi broj pušača u Srbiji", rekao je Milosavljević.

"Šta je stručnost ispred politike u ovoj oblasti? To je kada zateknete razvaljen sistem u koji se nije ulagalo 15 godina, dugove od 150 miliona evra, a onda zasučete rukave i da, na kraju mandata te Vlade u kojoj ste učestvovali, više nema dugova u zdravstvenom. To je dokaz stručnosti ispred politike", rekao je Milosavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: