Belorusija ukinula sporne takse

Belorusija je ukinula takse na transport ruske nafte preko svoje teritorije koju je uvela 1. januara.

Izvor: Beta

Sreda, 10.01.2007.

14:06

Default images

"Beloruska vlada utvrđuje da je stavljen van snage ukaz o uvođenju državnih taksi za transport nafte po teritoriji Belorusije", kazao je beloruski premijer Sergej Sidorski novinarima posle sednice vlade. Rusija je juče uslovila nastavak pregovora sa Belorusijom o isporukama nafte ukidanjem te takse koju smatra nezakonitom, i nastavkom isporuka nafte u Evropu.

RIA Novosti navodi da je Belorusija obustavila tranzit ruske nafte u Evropu, tražeći od Rusije da plati carinske takse na naftu koja se transportuje kroz njenu teritoriju u iznosu od 45 dolara za tonu.

Sidorski je kazao da će sutra otputovati u Moskvu kako bi razgovarao sa ruskim kolegom Mihailom Fradkovim i izrazio nadu da će "tokom dva dana biti rešene sve nesuglasice i pretenzije u isporukama nafte u zapadne države, a takođe isporuke nafte ruskih kompanija u Belorusiju u fabrike za preradu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: