DJINDJIC I IVANOVIC O IZBORIMA NA KOSOVU

Izvor: B92

Četvrtak, 15.03.2001.

23:51

Default images
Predsednik Vlade Srbije Zoran Djindjic i predsednik Izvrsnog odbora Srpskog nacionalnog veca severnog Kosova Oliver Ivanovic saglasili su se u cetvrtak da kosovski Srbi treba da izadju na predstojece izbore u ovoj pokrajini.

Kako je u izjavi za Radio B92 rekao Oliver Ivanovic, jedini uslov za ucesce Srba na tim izborima je povecanje njihove bezbednosti i slobode kretanja. Ivanovic je dodao da je sa premijerom Djindjicem razgovarao i o sigurnosti Srba u Kosovskoj Mitrovici. “Primarno je pitanje bilo pitanje bezbednosti, jer ocigledno da za sever Kosova i severnu Mitrovicu jos dugo vremena nece biti bezbednosti, sto je i refleksija dogadjanja na jugu Srbije i ocigledno u zapadnoj Makedoniji. Normalno da smo zainteresovani za jace prisustvo Vlade Srbije, cak na najvisem nivou, jer cinjenica da se uspostavljanjem Komiteta Republicke i Savezne vlade za Jug Srbije, postiglo nesto, u smislu da se interesovanje tih organa, ali istovremeno i predstavnika medjunarodne zajednice, automatski podiglo na vise nivo. Iz tih razloga je gospodin Djindjic zakljucio da ce u najskorije vreme dole poslati ekipu sastavljenu od tri potpredsednika koji ce biti zaduzeni da snime stanje dole, da na taj nacin dobiju vise informacija, i mozda predloze odredjene mere kako poboljsati bezbednost na tom terenu”, rekao je Ivanovic za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: