Želje Albanaca i demokratija Srbije

Angela Merkel kaže da rešenje statusa Kosova mora da pomiri želje Albanaca, a da ne poljulja demokratiju u Srbiji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.01.2007.

10:11

Default images

"Važno je da, s jedne strane, želje Kosovara za većom nezavisnošću budu zadovoljene, ali ne po cenu da zbog toga imamo problematičnu situaciju u Srbiji i oslabimo demokratiju (u Srbiji)", rekla je nemačka kancelarka za nemačku TV stanicu ZDF.

Merkelova je dodala da ne bi bilo u redu da se nagađaju rešenja pre nego što Ahtisari podnese svoj predlog, ali je navela da ishod "svakako neće biti manje nezavisnosti, to se može već danas reći".

Ona je rekla da će se ta dva problema rešavati posle izbora u Srbiji i pošto Marti Ahtisari podnese predlog.

Ona nije želela da precizira kako vidi budućnost Kosova, rekavši da specijalni predstavnik UN Marti Ahtisari još nije dostavio svoj predlog statusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: