POSTIGNUT DOGOVOR VLADE I PROSVETNIH RADNIKA

Izvor: B92

Sreda, 14.03.2001.

20:11

Default images
Predstavnici sindikata prosvete i Vlade Srbije postigli su sporazum o prekidu strajka zaposlenih u osnovnim i srednjim skolama, javlja Radio B92. Ministar obrazovanja Gaso Knezevic saopstio je da je dogovoreno da se zarade prosvetnih radnika za mart povecaju za 20,4%. “Takodje je dogovoreno i da se u junu plate povecaju za 10 %, a u julu i septembru za po 6%”, rekao je Knezevic.

“Mi smo postigli potpunu saglasnost. Isparcelisali smo celu godinu na 12 meseci i za svaki mesec smo fiksirali zaradu. Ona ce zakljucno sa aprilom da se isplacuje u dosadasnjem neto vidu, a maj i nadalje ce biti po novom obracunu, to je bruto isplata dohotka, koja je, kazu strucnjaci, neutralna, odnosno garantuje da prelaz sa neto na bruto rezim plata nece da se oseti na koverti”, rekao je Knezevic, prenosi B92. Ministar prosvete Gaso Knezevic je dodao i da se u skolama nece nadoknadjivati propusteni casovi kao i da niko od ucesnika strajka nece snositi posledice.

Predsednik Sindikata obrazovanja Srbije Branislav Pavlovic najavio je da ce nastava u skolama poceti od ponedeljka. “Mogu da kazem u ime Sindikata obrazovanja Srbije da smo imali duge pregovore koji su zavrseni ovim rezultatom, koji je uvek negde na sredini, on verovatno nece zadovoljiti ni jednu ni drugu stranu, ali kod svakih pregovora rezultat je uvek stvar kompromisa. U ovom trenutu mislim da je to najvise sto se moglo. Nase clanstvo ce biti informisano, republicki odbor naseg sindikata koji ce se odrzati u petak ce morati da donese odluku da se pocne sa nastavom od ponedeljka, jer tehnicke stvari nam ne dozvoljavaju da to vec danas uradimo”, rekao je Pavlovic, prenosi Radio B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: