Priblizavanje SZP-a i SPO-a?

Izvor: B92

Sreda, 29.09.1999.

21:25

Default images
Okrugli sto opozicije o izbornim uslovima u organizaciji Demokratskog centra bice zatvoren za novinare, najavio je predsednik te stranke Dragoljub Micunovic. On je na konferenciji za novinare rekao da ce predstavnici opozicionih stranaka, ukoliko postignu saglasnost o izbornim uslovima, izbornim zakonima i zahtevu za prevremene izbore, morati da se ponovo sastanu i "potvrde" dogovoreno. Predstavnik Saveza za promene na sutrasnjem okruglom stolu opozicije o izbornim uslovima Dragor Hiber izjavio je da ce se Savez i Srpski pokret obnove "sloziti o zajednickoj platformi za izbore". "Nema razloga da se sve opozicione stranke ne dogovore oko zajednicke borbe za izborne uslove, ukljucujuci i pripremu postenih izbora", istakao je Hiber u izjavi za "Glas javnosti", ocenjujuci da ce ovog puta,"vise nego ranije, ono sto je dogovoreno, biti i ispostovano". Predsednik Socijaldemokratije, Vuk Obradovic, izjavio je da Savez za promene nece prekinuti proteste u Srbiji, bez obzira na mogucnost da sutra opozicija postigne dogovor o izbornim uslovima. On je ocenio da je razlike izmedju SPO i Saveza moguce prevazici. “Mislim da je gospodinu Draskovicu mesto sa nama, ili pored nas”, rekao je Obradovic na konferenciji za novinare: Kandidat za mandatara prelazne vlade Saveza za promene Dragoslav Avramovic izjavio je da ce nastaviti pokusaje da razgovara sa predsednikom Srpskog pokreta obnove Vukom Draskovicem i drugim politickim grupama, u nameri da se oformi cvrst opozicioni blok, koji bi podrzao njegov program za promene u Srbiji. Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Draskovic ocenio je, u intervjuu za ceski dnevnik ,,Pravo,, da su protesti koje u Srbiji organizuju neke opozicione stranke kontraproduktivni i da se tim setnjama samo jaca jugoslovenski predsednik Slobodan Milosevic. Jedini pravi put je, "opsteprihvatjiv, odgovorni i mudri program drzavnog i nacionalnog spasa koji bi prihvatila i vecina onih koji su do sada glasali protiv Milosevica.To bi Milosevica izolovalo”, rekao je Draskovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: