DINKIC: BORKA VUCIC JE POCELA DA PRICA

Izvor: B92

Utorak, 13.03.2001.

19:40

Default images
Guverner Narodne banke Jugoslavije Mladjan Dinkic izjavio je da je bivsi predsednik Beogradske banke Borka Vucic ispricala kako je novac iznosen iz SRJ dok se na celu drzave nalazio Slobodan Milosevic. Borka Vucic je pocela da prica vlastima, koje istrazuju gde se nalaze milijarde dolara, rekao je Dinkic novinarima na Kipru, javlja Rojters, prenosi Fonet. Dinkic je na Kipar doputovao da bi tamosnje vlasti obavestio o sumnjivim racunima koje je, prema njegovim recima, koristio Milosevicev rezim. "Dosli smo sa kljucnim dokazom, jer je jedan od kljucnih Milosevicevih bankara, Borka Vucic, pocela da razgovara sa nama i ispricala nam celu proceduru", izjavio je Dinkic. On je ranije tvrdio da su iz SRJ na Kipar iznete u koferima cetiri milijarde dolara. "Nije pomenula sumu. To je samo nasa procena", rekao je Dinkic, koji je potvrdno odgovorio na pitanje da li je Borka Vucic dala informaciju o koferima. Dinkic je izjavio da ne zna gde se novac nalazi, dodavsi da je deo potrosen za finansiranje "socijalnog mira, kompanija, ponekad kupovinu oruzja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: