"DELO" O PRETNJI JUGOSLOVENSKOG GUVERNERA

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.03.2001.

14:27

Default images
Povodom najave guvernera Narodne banke Jugoslavije Mladjana Dinkica da ce Jugoslavija aktivirati sudski postupak protiv Slovenije, zbog njenog sporazuma sa Londonskim klubom kreditora, ljubljansko "Delo" u ponedeljak ocenjuje da se, uprkos politickim, ekonomskim i drugim promenama koje Srbija dozivljava, "tesko moze reci da su se stvari tamo radikalno promenile". Guverner centralne banke Slovenije France Arhar je u petak izjavio da ce od jugoslovenskog kolege Dinkica traziti da "razjasni pretnju" o sudskom postupku. Konstatujuci da je dolaskom Dinkica za guvernera "javnost saznala o mnogim novcanim gresima bivsih vlasti u Beogradu", slovenacki list navodi da su "njegove konferencije za stampu obilovale pretnjama i tuzbama... i posluzile za iznosenje neosnovanih ili nedokazanih optuzbi". Kako pise "Delo", ne iznenadjuje da je jedan zvanicnik iz novog establismenta "izvukao kamencic iz mozaika monetarne nezavisnosti Slovenije", ali "iznenadjuje da je bas Dinkic taj koji koristi Milosevicevu retoriku pretnje", prenosi Tanjug.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: