"Lustracija od nas zavisi"

Mladi LDP-a danas su ispred sedišta Socijalističke partije Srbije u Beogradu organizovali akciju "Lustracija od nas zavisi".

Izvor: B92

Petak, 08.12.2006.

13:43

Default images

Oni su poručili da će koalicija okupljena oko LDP-a istrajati u ideji da se u Srbiji sprovede lustracija. Kako je saopšteno iz te stranke, tokom akcije predsednik mladih LDP-a Marko Živković izjavio je da je "SPS dobio novog Miloševića, ali da mladi u Srbiji ne žele nastavak takve politike, zbog koje su stotine hiljada mladih tokom devedesetih napustili Srbiju".

"Ivica Dačić i njegovi partijski drugovi nas, koji smo se danas okupili ispred SPS-a, vide u uniformama, a svoju decu vide na skupim i prestižnim univerzitetima u svetu", kazao je Živković.

On je naglasio da su za "rehabilitaciju ratne politike SPS-a odgovorani isključivo Vojislav Koštunica i njegova vlada, jer su sa oduševljenjem prihvatali podršku koju im je SPS u prethodne tri godine pružao".

Žalba LDP-a Vrhovnom sudu

Koalicija LDP-GSS-LSV-SDU uložiće žalbu Vrhovnom sudu zbog nedonošenja sporazuma o načinu predstavljanja kandidata za izbore na RTS-u.

Žalba će biti podneta zbog odluke Republičke izborne komisije da odbaci prigovor LDP-GSS-LSV-SDU za nepoštovanje zakonskih odredbi o načinu predstavljanja kandidata na RTS-u, kao i zbog kašnjenja u formiranju nadzornog odbora za kontrolu sprovođenja predizborne kampanje, rečeno je na konferenciji za novinare.

Predstavnik koalicije Dejan Đokić objasnio je da je Zakonom o izborima propisano da se u roku od pet dana od raspisivanja izbora sporazumom definiše broj i trajanje emisija na RTS za predstavljanje kandidata, ali da to do danas nije učinjeno.

U slučaju da sporazum ne bude potpisan, zakon predviđa formiranje nadzornog odbora, ali ne postoji ni taj drugi nivo koji bi regulisao način sprovođenja izborne kampanje, dodao je on.

Prema njegovim rečima, umesto da raspravlja o suštini tog problema, RIK je, uz obrazloženje da nije narušeno nijedno pravo učesnika u izborima odbacio prigovor, ocenivši ga "nedopuštenim".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: