G17: Osvojićemo više od 10 odsto

Potpredsednica G17 plus Ivana Dulić-Marković rekla da će se birači pri glasanju rukovoditi postignutim rezultatima te stranke.

Izvor: B92, Beta

Petak, 08.12.2006.

12:23

Default images

"Mi ćemo sigurno, kao i u Leskovcu, imati više od 10 posto, jer verujem da će građani da biraju i da glasaju o rezultatima, a svi koji se trenutno takmiče za poverenje građana su već imali priliku da budu u vlasti", kazala je Dulićeva.

Srbiji je potrebna još jedna demokratska vlada kako bi mogla da nastavi sa reformama koje su započele prethodne dve vlade, izjavila je ona u Leskovcu.

Ona je ocenila da  sve demokratske snage moraju da rade složno kako bi se ostvario prvi politički cilj, a to je integracija u Evropu i  kandidatura za Evropsku uniju već u prvoj godini mandata nove vlade.

Ivana Dulić-Marković ubeđena je da će građani na izborima ceniti postignute rezultate na makroekonomskom planu, stabilnost dinara i redovne penzije.

Ilić o srpskoj privredi

Član Predsedništva G17 plus Vladimir Ilić, koji je i državni sekretar u Ministarstvu finansija, ocenio je da je neefikasnost osnovni problem srpske privrede.

"Mislim da naši problemi u privredi ne leže u delu opterećenja koja idu prema privrednicima, već leže i u priličnoj neefikasnosti naše privrede, u visokim troškovima, slaboj iskorišćenosti kapaciteta i nekonkurentnosti, rekao je Ilić u razgovoru sa šabačkim privrednicima.

Prema njegovim rečima, u Srbiji postoji ekspanzija malih i srednjih preduzeća stimulisana zakonskim rešenjima vlade.

"Ono što se može videti je velika ekspanzija i rast u sektoru malih preduzeća. I njih jednostavno svi prepoznaju kao šansu za budući razvoj i zapošljavanje. U narednom periodu stimulisaćemo kreditne linije ka malim srednjim preduzećima", rekao je Ilić.

On je ponovio da se mogu očekivati nova hapšenja članova "carinske mafije", kao i da se G17 plus zauzima za formiranje nezavisne agencije za borbu protiv korupcije.

"Agencija bi pre svega morala da nadzire rad svih državnih organa, pa i Vlade Srbije. Ono što se u našem programu za borbu protiv korupcije nameće jeste drastično uvećanje kazni za sve prekršioce i, kao finale svega, oduzimanje imovine nezakonito stečene poslovima korupcije i kriminala", rekao je Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: