Koalicija oko LDP-a u Smederevu

Karavan koalicije oko LDP-a obišao je danas Smederevo, Veliku Planu i Smederevsku Palanku.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.12.2006.

18:36

Default images

Lider LDP-a Čedomir Jovanović ocenio je u Smederevu da u Srbiji "ništa ne valja i da je sve potrebno promeniti". "Koštunica, Dinkić, Ilić i Dačić poslali su političke poruke koje govore da je suština izbora da se ništa ne promeni. Izbore su raspisali kao i Milošević 2000. godine - da se u Srbiji ništa ne bi promenilo", rekao je Jovanović građanima na trgu u Smederevu.

LDP na izbore 21. januara izlazi u koaliciji sa Građanskim savezom Srbije, Socijaldemokratskom unijom i Ligom socijaldemokrata Vojvodine.

Zbog priče vladajućih političara o Kosovskom boju ne mogu da dođu na red problemi građana Smedereva, ocenio je Jovanović i kritikovao "partijsku državu" u koju se, kako je ocenio, pretvorila Srbija.

Prema njegovoj oceni, Vlada Srbije iza sebe ne ostavlja "nijedan pozitivan rezultat" i zbog toga u budućoj vladi ne treba da bude mesta za dosadašnjeg premijera Vojislava Koštunicu i ministra finansija Mlađana Dinkića.

O ženama i ekonomiji

Lideri koalicije Čedomir Jovanović i Nataša Mićić u Smederevskoj Palanci razgovarali su o položaju žena u Srbiji sa članicama nevladine organizacije Femina, koja je u tom gradu osnovala sigurnu ženski kuću.

"Položaj žene u društvu ne sme zavisiti od našeg ličnog odnosa prema ženi, već od jasnog sistema zakonskih normi koji će omogućiti ženama jednake šanse", rekao je Jovanović.

"Insistiramo na usvajanju zakona o jednakim mogućnostima, izmenama Krivičnog zakona, kojim bi se rigorozno sankcionisalo nasilje nad ženama i svaki oblik radne diskriminacije žene", rekao je on.

"Takođe insistiramo na formiranju vladine agencije koja bi definisala i realizovala zakonske projekte kojima se menja položaj žena u Srbiji i na formiranju fonda koji bi podsticao žensko preduzetništvo u Srbiji", rekao je Jovanović.

U Smederevskoj Palanci, lideri koalicije razgovarali su i sa radnicima kompanije Goša. Jovanović je tom prilikom  istakao da zaposleni ne smeju biti gubitnici u tranziciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: