Sastanak OEBS-a u Briselu

Pomoćnik američkog državnog sekretara Nikolas Berns rekao je u Briselu da se rešavanje statusa Kosova ne sme odlagati.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.12.2006.

09:50

Default images

U Briselu je počeo godišnji sastanak šefova diplomatija članica Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), na kome SAD predstavlja Berns. Predsedavajući Saveta ministara Evropske unije, šef finske diplomatije, Erki Tuomioja podržava napore izaslanika UN Martija Ahtisarija da pronađe rešenje za Kosovo.

Šef srpske diplomatije, Vuk Drašković, pridružio se ministrima inostranih poslova zemalja OEBS-a po podne, uz većinu šefova diplomatija 56 članica OEBS-a, uključujući ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova. SAD će predstavljati podsekretar Stejt departmenta Nikolas Berns.

Drašković je večeras razgovarao sa šefom norveške diplomatije Jonasom Gar Štereom i ministrom spoljnih poslova Crne Gore Milanom Roćenom.

Po dolasku u Brisel Drašković je izjavio FoNetu da je samit OEBS-a prilika da iznese državne stavove Beograda o rešenju budućeg statusa Kosova i predloži najbolji način dolaska do kompromisnog rešenja.

Drašković je održao sastanak i sa irskim ministrom za evropske integracije Noelom Trejsijem, a večeras bi trebalo da razgovara sa podsekretarom u američkom Stejt departmentu Nikolasom Bernsom, dok je za sutra planiran susret sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: