Uznemirenost među Albancima

Ragmi Mustafa kaže da su Albanci u Preševu uznemireni zbog poziva na informativne razgovore.

Izvor: B92

Nedelja, 03.12.2006.

21:33

Default images

Predsednik opštine Preševo i lider Demokratske partije Albanaca tvrdi da su neki dobili posle proslave Dana albanske zastave, kada je na zgradi opštine zastava Srbije zamenjena albanskom. Mustafa je ocenio da je pozivanje ljudi na informativne razgovore "preoštro delovanje" i da "time što je zastava Srbije skinuta na nekoliko sati nije naneta velika šteta".

Prema Mustafinim rečima, "nije bilo namere nepoštovanja državnosti Srbije u Preševu".

Mustafa je izjavio da protesta u centru Preševa povodom Dana albanske zastave ubuduće neće biti ukoliko zakonom bude regulisano pravo Albanaca da 28. novembra ističu nacionalnu zastavu Albanije, "koja je i zastava svih Albanaca, ma gde živeli".

U preševskoj policiji je FoNetu rečeno da je poziv za službeni razgovor dobila samo osoba koja je skinula zastavu Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: