Milenković želi da svedoči javno

Dejan Milenković, svedok-saradnik na suđenju za ubistvo Zorana Đinđića, želi da svedoči javno. Svedočenje krajem nedelje.

Izvor: FoNet, Beta

Utorak, 21.11.2006.

13:41

Default images

Reč je o suđenju optuženima za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, čiji je nastavak zakazan za sredu. Milenkovićev branilac Ljubiša Radojičić veruje da će sudsko veće Specijalnog suda pred kojim se vodi proces doneti odluku da glavni pretres na kojem će svedočiti Milenković bude otvoren za javnost.

Svedok saradnik Dejan Milenković Bagzi će na suđenju za ubistvo ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića svedočiti u četvrtak i petak. Kako je izjavila portparolka Specijalnog suda Maja Kovačević, o tome ju je obavestila predsednica sudskog veća Nata Mesarević. Sudsko veće će doneti odluku o tome da li će Milenkovićevo svedočenje biti otvoreno za javnost.

Portparol Specijalnog tužilaštva za borbu protiv organizovanog kriminala Tomo Zorić potvrdio je da je stav Tužilaštva da Milenković treba da govori javno.

Dosadašnja svedočenja svedoka-saradnika na suđenju optuženima za ubistvo Đinđića bila su iza zatvorenih vrata, jer su svedoci-saradnici tražili da javnost bude isključena.

Sudsko veće zakazalo je nastavak suđenja za period od 22. do 24. novembra i najavilo da će Milenković svedočiti pošto se pročita transkript sa svedočenja Rodoljuba Milovića, iz Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala, sa ranijeg suđenja.

Suđenje je prekinuto posle izmene u sastavu sudskog veća i zatim vraćeno na početak, ali uz mogućnost da se čitaju transkripti sa ranijih saslušanja svedoka i veštaka umesto da se oni ponovo pozivaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: