ZATRAZENO HITNO SAZIVANJE SAVETA BEZBEDNOSTI

Izvor: B92

Nedelja, 04.03.2001.

21:14

Default images
Makedonski ministar inostranih poslova Srdjan Kerim izjavio je da je zatrazena hitna sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na kojoj bi trebalo da se razmotri stanje na kosmetskom delu makedonsko-jugoslovenske granice posle incidenata u kojima su ubijena tri pripadnika makedonske armije. U izjavi datoj posle sastanka drzavnog vrha u nedelju, Kerim je naglasio da Makedonija nece nikog pitati kako ce od albanskih terorista zastititi svoju teritoriju.

Reagovale su i politicke partije Makedonije, trazeci od predsednika Trajkovskog da preduzima, kao vrhovni komandant, odlucnije akcije protiv albanskih terorista koji su okupirali deo teritorije ove drzave.

Posle sastanka s makedonskim predsednikom Trajkovskim, administrator UN za Kosmet Hans Hekerup je izjavio da je mandat Kfora u toj pokrajini ogranicen i da nema dokaza o tome da albanski teroristi na makedonsku teritoriju dolaze sa druge, kosmetske strane granice kako se tvrdi u Skoplju. Komandant Kfora Karlo Kabidjozu, koji je takodje bio na sastanku s makedonskim predsednikom, nije zeleo da razgovara s novinarima, upucujuci ih na Hekerupa. Saznaje se da je Trajkovski zatrazio pomoc od NATO i Kfora u zastiti makedonske teritorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: