COVIC: SLEDECE NEDELJE SPORAZUM O OBUSTAVI VATRE

Izvor: B92

Subota, 03.03.2001.

23:29

Default images
Albansku platformu za pregovore za B92 je komentarisao predsednik drzavnog tima za resavanje krize na jugu Srbije Nebojsa Covic: "Po programu, medjunarodna zajednica je tu da podrzi ili pomogne taj program, naravno, i da pomogne u odredjivanju tima za dijalog od strane albanske nacionalne zajednice i mislim da su predstavnici medjunarodne zajednice uspeli da naprave dobar pristup i mi cemo pregovarati sa predstavnicima albanske nacionalne zajednice. Kako bilo da bilo, pregovori ce biti na teritoriji SRJ i Republike Srbije i delegacija ce biti u zadovoljavajucim okvirima medjunarodnih standarda", rekao je Covic za B92.

Covic je izjavio u subotu uvece Tanjugu da ce sledece nedelje biti potpisan sporazum o obustavi vatre na kriznom podrucju juga Srbije, da ce biti redefinisane kopnena i vazdusna zona bezbednosti i poceti sprovodjenje tog sporazuma. Covic je, komentarisuci albansku platformu za jug Srbije, rekao da ona "nije iznenadjenje" i dodao da je ta platforma jos pre tri dana razmatrana zajedno s predstavnicima NATO i Evropske unije. "Ta platforma se 90 odsto slaze s programima vlada Srbije i SRJ o resavanju problema juga Srbije", kazao je Covic. On je dodao da su u subotu nasi predstavnici s predstavnicima NATO usaglasili stavove koji su usaglaseni i s Albancima. Covic je naglasio da ce se dijalog s Albancima voditi na teritoriji SRJ, odnosno Srbije i da je taj stav dogovoren. Komentarisuci zahtev iz albanske platforme da u razgovoru ucestvuju predstavnici samozvane " oslobodilacke vojske Preseva, Bujanovca i Medvedje", Covic je rekao: "Posto su se SRJ i Srbija vratile u medjunarodne institucije postovacemo njihove norme".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: